gezinshuiscom

 

 Een Gezinshuis opstarten... iets voor u? 

 

 

 

 

 

DMZ zoekt geïnteresseerde (pleeg-)ouders die overwegen om een gezinshuis met een reformatorische identiteit op te starten. De Werkgroep Jeugdhulpverlening van DMZ heeft hiervoor contact gelegd met de organisatie Gezinshuis.com. In overleg met DMZ en in samenwerking met deze franchise-organisatie krijgen (pleeg-)ouders advies en ondersteuning bij het opstarten van een gezinshuis.

 

De Werkgroep Jeugdhulpverlening van DMZ komt graag in contact met (pleeg-)ouders die hiervoor interesse hebben.

 

 

Contactadres van de Werkgroep:

 

Dhr. G.J. Verbruggen

 

 

Tel. 0348-489990 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


 

 

 

In het volgende stroomschema wordt aangegeven wat de verschillende rollen zijn van DMZ en Gezinshuis.com bij het opstarten van een gezinshuis.

 

 

 

De stappen om gezinshuisouder te worden:

 1. De potentiële gezinshuisouder legt contact met het deputaatschap Diaconale Maatschappelijke zorg. DMZ informeert over de procedure van Gezinshuis.com.

 2. Vervolgens start de procedure van Gezinshuis.com. Deze omvat de volgende stappen:
  1. De potentiële gezinshuisouder vraagt een informatiepakket aan bij Gezinshuis.com;

  2. U woont, indien mogelijk, een informatieavond van Gezinshuis.com bij (zie datum op onze site: www.gezinshuis.com);

  3. Op verzoek volgt een kennismakingsgesprek met Gezinshuis.com (telefonisch dan wel persoonlijk), waarin de franchiseformule van Gezinshuis.com en de procedure worden toegelicht;

  4. Indien u graag met Gezinshuis.com verder wilt, informeert u ons en sturen wij u een inschrijfpakket toe met daarin o.a. een VOG-aanvraagformulier (Verklaring Omtrent Gedrag);

  5. Eventueel volgt een 2e gesprek;

  6. U stuurt ons uw inschrijfpakket toe en, indien zowel de VOG-verklaring als wij positief zijn, melden wij u aan voor een competentieanalyse, welke advies geeft over uw geschiktheid om als gezinshuisouder te werken;

  7. Bij een positieve analyse én akkoord van zowel de kandidaat als Gezinshuis.com, stellen wij een intentieovereenkomst op om binnen een periode van 2 jaar een gezinshuis te starten.

 3. Is het gezinshuis daadwerkelijk gestart, dan kan DMZ een rol vervullen in het informeren van de achterban over het gezinshuis en wellicht het doorgeleiden van mogelijke hulpvragen naar het gezinshuis.

 

Meer informatie over Gezinshuis.com vindt u op de website www.gezinshuis.com.nl.